ΕΘΝΙΚΟΣ

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν το γυναικείο τμήμα πόλο του Εθνικού έκανε τα πρώτα του βήματα, όταν η Κολυμβητική Ομοσπονδία (τότε ΕΚΟΦ) αποφάσισε να συμπεριλάβει τις γυναίκες στα εθνικά πρωταθλήματα.
Το τότε δεν θυμίζει σε τίποτα το παρόν, καθώς το άθλημα σε γυναικείο επίπεδο ήταν ένα άγνωστο πεδίο στον ελληνικό υγρό στίβο, ενώ ο Εθνικός απέκτησε αθλήτριες υδατοσφαίρισης, οι οποίες προέρχονταν από το κολυμβητικό τμήμα.
Το σκουφάκι ήταν πάντοτε βαρύ, διότι στους άνδρες ο Εθνικός Πειραιώς ήταν ήδη «Αυτοκράτορας». Έτσι, οι γυναίκες του συλλόγου κατέκτησαν τρία πρωταθλήματα όταν το άθλημα άρχισε να αναπτύσσεται και το 1988 ήρθε η πρώτη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Σούλα Βογιατζή, Μαίρη Βούλγαρη, Τένια Βούλγαρη, Δώρα Ιωαννίδου, Ειρήνη Μαυρίδου, Ελένη Φούντα, Ντίνα Μαυρίδου, Άννα Χατζηγεωργάκη, Εύη Βαραμέντη, Βαρβάρα Φελλά, Βίκυ Γαλάτη, Υρώ Κοντοκοντή, Παναγιώτα Ζυμαράκου, Μαρία Δεμιράκου, Δήμητρα Κατόγλου είναι μερικά από τα ονόματα που πρωταγωνίστησαν στις κατακτήσεις του 1988, 1990 και 1992, με τον Αργύρη Κεχαγιά να είναι εκ των αρχιτεκτόνων των επιτυχιών, ενώ χρέη εφόρου είχε η Ντίνα Ζουμπουλίδου.
Τα χρόνια πέρασαν και ο Εθνικός από τις καταβολές του αθλήματος υπήρξε τροφοδότης της Εθνικής ομάδας γυναικών, με στόχο να επαναληφθεί αυτό στο άμεσο μέλλον.

ΤΕΑΜ

ROSTER

KOSTAS VAMBAKARIS
  HEAD COACH
  HLIAS KATOPIS
 ASISSTANT COACH
  TASOS SIDERIS
  TEAM MANAGER
 DIMITRIS KOLOVOS
  FINANCIER
 KELLY BISMPA (R)
   XENIA PETA
FIVI XATZIKIRIAKAKI
 VIRNA NIARCHAKOY
ELEYTHERIA TZELEPI
KATERINA APOSTOLIDOY
 MARINA ANAGNOSTOY
  EFI KATSIMPRI
  KELLY MCKAY
  MORGAN BAXTER
  ALEXIA TZOYRKA
 ALKISTIS BENEKOU
 KATERINA LIAPAKI
 ANASTASIA LOYDI
 SILIA LOGOTHETI
 ELENH SOTIRELI
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΑΣ

Αναμφίβολα, σημαντικότερη επιτυχία του γυναικείου τμήματος του Εθνικού Πειραιώς ήταν η ημέρα που έγινε «Αυτοκράτορας» της Ευρώπης, με την κατάκτηση του ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ το 2010, επικρατώντας σε διπλό τελικό της Χάντι Μανσίσκ, με το τρόπαιο να έρχεται στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

info@ethnikoswomenwaterpolo.gr
+30 6945417262

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Χαϊδαρίου 18
Πειραιάς, 185 45

© 2019. Ethnikos women water polo. All Rights Reserved.
Created by Melon Advertising